Guds kall


Lagt til oktober 14th, av Richard Skollevoll i Nyheter. Ingen kommentarer

Jeremia profeterer at Jahve har bestemt å sende fiender mot Jerusalem, og la byen falle, fordi kong Sjallum bare bryr seg om sin egen luksus, og lar de fattige undertrykkes (Jeremia 22:1-17). Oljemaleri av Ilja Repin.

Jeremia profeterer at Jahve har bestemt å sende fiender mot Jerusalem, og la byen falle, fordi kong Sjallum bare bryr seg om sin egen luksus, og lar de fattige undertrykkes (Jeremia 22:1-17). Oljemaleri av Ilja Repin. Kilde: Wikipedia.

Et jubileum kan medføre mange refleksjoner. Tromsø valgmenighet feiret nylig sitt 10-årsjubileum, og menighetens prest Gunnar H. Ødegårdstuen har reflektert litt i denne forbindelse. Spørsmålet som presser seg på, er hvorfor mennesker i Tromsø mente de hadde bruk for et nytt gudstjenestetilbud, da Dnk i Tromsø (og andre) har mange gudstjenester hver søndag? Fins det behov for en valgmenighet? Fins det gode og riktige grunner for å gjøre noe slikt?

Samtidig med at et gudstjenestefellesskap etableres, kommer tanken om Guds kall. Både blir særskilte mennesker kalt til en tjenesteoppgave for menigheten, men Gud må også kalle sitt folk sammen. Begge deler har noe av det profetiske element i seg. Profeten var jo den som talte Guds ord inn til et folk i deres særskilte situasjon. Her er også et oppbrudd. For mange har dette vært tunge prosesser preget av mange sår. Men noen har heller ikke hatt samme forhold til Dnk, og særlig mange av de unge har ikke de samme følelsesmessige bindingene til Dnk. Uansett kan man kjenne seg igjen i historiene om profetene Elias og Elisja, og flere av de andre Herrens profeter. Merkelig nok ble de ofte stående alene. Ikke fordi de ville det, men fordi troskapen til sannheten ikke gjorde et annet alternativ mulig.

Flere refleksjoner rundt emnet finner du i den nyeste utgaven av meldingsbladet Lys & Salt. Her finner du også en betraktning av Johannes Sørensen over Herrens velsignelse som brukes under gudstjenestene.

Lys og Salt – oktober 2013 (pdf)

Alle utgaver av Lys & Salt (link)

Bli abonnent av Lys & Salt

Vi ønsker gjerne at så mange som mulig blir abonnent på Lys & Salt. Bladet er gratis og kommer en gang i måneden. Påmelding kan gjøres til redaksjonen ved Gunnar H. Ødegårdstuen:

E-post: godeg(at)broadpark.no
Mobil: 915 10 821

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyheter
DelsiN i kirkefellesskap med SELK og ELCE

Det evangelisk-lutherske stift erkjenner kirkefellesskap med Den selvstendige evangelisk-lutherske kirke i Tyskland (SELK) og Englands evangelisk lutherske kirke (ELCE). Det fremgår av vedtaket Stiftsmøtet...

Økonomien til Stiftet
DelsiN består av økonomisk selvstendige menigheter, som hver for seg bidrar etter evne til Stiftskassen. Tromsø og Balsfjord menigheter har lønnet prestetjeneste. De får...
Programfolder for temahelga 25.-27. oktober

Her finner du programfolderen for temahelga, både som jpg-bilde eller PDF-fil:

Temahelg 2019 Brosjyre (PDF)Last ned
I dag fyller Ragnhild Iden Knudsen 80 år.
Ragnhild KnudsenFoto: O B Lyngmo

Det lune og samtidig myndige vesen en møter hos Ragnhild Knudsen, tilhører en meget oppegående og tydelig dame.

Ragnhild Knudsen var...

DelsiN på LCMS kirkemøte i USA

Den amerikanske lutherske kirken Missouri-synoden (LCMS) holdt sitt kirkemøte i Tampa, Florida fra lørdag 20. til torsdag 25. juli.

To millioner medlemmer sendte omtrent 1200...

Mathis Mathisen Sara 80 år

Vår kjære klokker og kirketolk i Kautokeino lutherske kirke, Mathis Mathisen Sara, fylte 80 år 2 juli.

Mahte-Mahte har stått i trofast tjeneste...