Prekenarkivet har vokst seg stort


Lagt til august 20th, av Richard Skollevoll i Nyheter. Ingen kommentarer

Følger du linken på menyen på venstreside, finner du Det evangelisk lutherske stift i Norge (Delsin) sitt eget prekenarkiv. Prekenarkivet består av mp3-taler, som både kan høres direkte på nett eller lastes ned til egen PC. Her kan du høre taler fra våre menigheter, samt også de aller fleste bibelhelgene til FBB som er holdt i Tromsø og omegn.

Et stort og variert arkiv som det er lett å finne frem i

Det er brukt mye ressurser på å utarbeide et stort arkiv med variert innhold, slik at det skal kunne gi noe for enhver smak. Arkivet gir deg tilgang til over 40 forskjellige predikanter og rundt 400 taler, og talene strekker seg fra 2002 og frem til i dag. Per i dag har vi publisert det materialet vi råder over, men jobber med å skaffe oss flere prekener som kan publiseres. Ofte kan et problem med slike store arkiv være at man lett mister oversikten over innholdet. Det har vi forsøkt å løse ved å gi arkivet et gode sorterings- og søkefunksjoner. Det er også laget en god innholdsfortegnelse som skal gjøre det enkelt å manøvrere seg rundt mellom alle skattene. Talene ligger i tabeller, og alle tabellene er søkbare og hver kolonne med informasjon kan sorteres ved å trykke på kolonneoverskriften. At arkivet er unikt, vet vi. Kanskje fordi det trolig er det eneste talearkivet  i Norge av en slik størrelse som lar seg sortere etter kirkeåret. For ikke å snakke om at du kan sortere og lete deg gjennom Bibelens bøker, samtidig som du også kan se på hvem som har vært arrangør, om det er tolket til samisk, eller hvilket type møte det var snakk om. Ikke rart vi mener vi har utarbeidet det råeste kristne mp3-arkivet i Norge.

Alltid ferske prekener, bibeltimer og taler

Du vil alltid finne nylig holdte taler i vårt arkiv. Bibelhelger og prekener fra gudstjenester prøver vi å få publisert så raskt som mulig. Som regel vil det bety at du allerede samme kveld eller dagen etter som gudstjenesten er holdt kan høre dagens preken. Noen prekensteder bruker vi lengre tid på å publisere av praktiske grunner. Derfor vil du alltid kunne høre ferske opptak og boltre deg i de siste bibelhelgene når du skal velge hva du vil høre i dag.

Eget design og utforming

I utarbeidelsen av dette arkivet vurderte vi flere forskjellige løsninger. Fellestrekket med de fleste var at de hadde ferdige løsninger som hadde sine klare begrensinger for vårt bruk, samt at publiseringen var arbeidskrevende. Derfor gikk vi inn for å utarbeide våre egne løsninger, slik at vårt arkiv har sitt helt eget tekniske design og brukerløsninger. Dette har selvfølgelig vært tidkrevende, men vi mener at vi har fått en god løsning. Det betyr at vi nå kan knytte mer informasjon til hver tale enn i de andre ferdigløsningene, slik at du lettere kan søke i vårt arkiv. Alt i alt er vi stolt av å presentere et vårt et prekenarkiv som er designet for den type taler vi publiserer. Som brukere håper vi også du ser nytten i dette.

Støtt oss gjerne

Vi håper med dette du finner nytte i prekenarkivet, og sprer ryktet om dette til andre som har interesse av gode kristne taler. Skulle du ha lyst å støtte vårt arbeid økonomisk med å publisere flere taler og holde arkivet i gang, er vi takknemlig for det. Mer informasjon om dette finner du her.

 

Lykke til i ditt søk etter gode prekenskatter!

Hilsen arbeidsgruppa for prekenarkivet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyheter
Hvordan delta i en gudstjeneste som strømmes?
Forberedelse: Ta på deg søndagsklærne, som om du skulle gå til en fysisk gudstjeneste. Det hjelper deg til å være til stede med tanker og følelser.Tenn et...
Bønn i pandemiens tid

Slik kan du be alene, sammen med husstanden din, eller dem du er sammen med på nett:

Evige, allmektige Gud, du som skapte verden og...

Alle gudstjenester avlyses

Kjære dere som samles til nattverdgudstjenester i DelsiN!

Land og folk er rammet av korona-epidemien. Regjeringen har iverksatt strenge tiltak for å begrense smitten, og...

Temahelg om samlivsrevolusjonen

Foredrag fra temahelgen «Tro mot sannheten i kjærlighet – Samlivsrevolusjonen og Bibelen» publiseres fortløpende her i DelsiN talearkiv. Talere er Øivind Benestad som er...

DelsiN i kirkefellesskap med SELK og ELCE

Det evangelisk-lutherske stift erkjenner kirkefellesskap med Den selvstendige evangelisk-lutherske kirke i Tyskland (SELK) og Englands evangelisk lutherske kirke (ELCE). Det fremgår av vedtaket Stiftsmøtet...

Økonomien til Stiftet
DelsiN består av økonomisk selvstendige menigheter, som hver for seg bidrar etter evne til Stiftskassen. Tromsø og Balsfjord menigheter har lønnet prestetjeneste. De får...