Novembermørket


Lagt til november 5th, av Richard Skollevoll i Nyheter. Ingen kommentarer

Orkidé i nattemørket. Foto: Jo Christian Oterhals. Kilde: http://www.flickr.com/photos/oter/4228323431

Orkidé i nattemørket. Foto: Jo Christian Oterhals. Kilde: http://www.flickr.com/photos/oter/4228323431

Det er november, med regn og mørkere dager. Kanskje den mørkeste måneden i året? Perioden innledes med bots- og bededag, som gir dommen og døden rom. Så fortsetter det med Alle Helgensdag, hvor troens helter løftes frem, og håpet om himmelen males for våre øyne. Det hele avsluttes med domssøndagen, som er siste søndag i kirkeåret (kirkeåret starter med første søndag i advent), før lyset igjen kommer til oss gjennom adventen i desember, hvor vi venter på Lyset, som er Jesus. Prest i Trondheim, Torgeir Agøy, sier det slik: «Men november – november rammes inn av død og dom, himmel og helvete, forventning og alvor.» Videre sier Agøy:

[M]en når dommen over meg skal leses opp, har bevisførselen i rettssaken overbevist meg om at bare én kjennelse vil være mulig: Gå bort fra meg, du som har gjort ondt, du dømmes til helvetes pine!

Likevel er det ikke det jeg får høre! Forundret hører jeg at jeg er frikjent, funnet ren og rettferdig, himmelen verdig! Så hva har skjedd? Dommeren ser meg, men han ser meg i Kristus, slik at jeg er gjort rettferdig ved hans død og oppstandelse for meg! Jeg er frelst, å for en nåde! Nåde over nåde!

 

Les hele refleksjonen til prest Torgeir Agøy i novemberutgaven av Lys & Salt. I denne utgaven av Lys & Salt finner du også et referat fra jubileet i Tromsø og Stiftets aller første stiftsmøte. Her finner du også resultatet etter valgene til Stiftsråd, Konsistoriet og Lærenemnda.

Lys & Salt 2013-11 (pdf)

Alle utgaver av Lys & Salt (link)

Bli abonnent av Lys & Salt

Vi ønsker gjerne at så mange som mulig blir abonnent på Lys & Salt. Bladet er gratis og kommer en gang i måneden. Påmelding kan gjøres til redaksjonen ved Gunnar H. Ødegårdstuen:

E-post: godeg(at)broadpark.no
Mobil: 915 10 821

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nyheter
DelsiN i kirkefellesskap med SELK og ELCE

Det evangelisk-lutherske stift erkjenner kirkefellesskap med Den selvstendige evangelisk-lutherske kirke i Tyskland (SELK) og Englands evangelisk lutherske kirke (ELCE). Det fremgår av vedtaket Stiftsmøtet...

Økonomien til Stiftet
DelsiN består av økonomisk selvstendige menigheter, som hver for seg bidrar etter evne til Stiftskassen. Tromsø og Balsfjord menigheter har lønnet prestetjeneste. De får...
Programfolder for temahelga 25.-27. oktober

Her finner du programfolderen for temahelga, både som jpg-bilde eller PDF-fil:

Temahelg 2019 Brosjyre (PDF)Last ned
I dag fyller Ragnhild Iden Knudsen 80 år.
Ragnhild KnudsenFoto: O B Lyngmo

Det lune og samtidig myndige vesen en møter hos Ragnhild Knudsen, tilhører en meget oppegående og tydelig dame.

Ragnhild Knudsen var...

DelsiN på LCMS kirkemøte i USA

Den amerikanske lutherske kirken Missouri-synoden (LCMS) holdt sitt kirkemøte i Tampa, Florida fra lørdag 20. til torsdag 25. juli.

To millioner medlemmer sendte omtrent 1200...

Mathis Mathisen Sara 80 år

Vår kjære klokker og kirketolk i Kautokeino lutherske kirke, Mathis Mathisen Sara, fylte 80 år 2 juli.

Mahte-Mahte har stått i trofast tjeneste...